Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Вентилатори за камини VENTS KAM, каминен вентилатор

355,00 лв.
  • Марка: Vents
  • Кат. номер: VENTS-KAM
+ -
Купи
Моля, изберете:

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони за да уговорим, алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Каминен центробежен вентилатор за управление на домашната отоплителна система, използвайки топлината от камината. Може да се използва и като основа на резервен източник на топлина.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

 

Каминните вентилатори за разпределение на горещ въздух, позволяват да се създаде пълноценна въздушна отоплителна система базирана на камината. Една такава система е идеалното решение за отоплението на сезонни къщи, които се използват като временно жилище през зимата, като осигурява бързо и ефективно разпределение на горещия въздух от камината към помещенията.

Въздушният капацитет на вентилатора е до 540 m3/ч, за КАМ 160. Вентилаторите са съвместими с въздуховоди Ø 125, 140, 150 и 160 mm. Използва се за разпределение на въздух с температура в диапазона от 0°С до +150°С.

 

УСТРОЙСТВО

 

Корпусът на вентилатора е изработен от поцинкована стомана, като е използвана топло- и звукоизолация от огнеустойчива минерална вата. Корпусът е перфориран с цел вътрешна циркулация на въздуха и охлаждане на двигателя. Вентилаторът е снабден с терморегулатор за задаване на стойността на температурата, при която вентилаторът да се включва и изключва. Включването на вентилатора е възможно в да се зададе в диапазона от 0°С до +90°С, в зависимост от температурата на въздуха, която се създава в топлообменния кожух на камината.

 

ДВИГАТЕЛ

 

Вентилаторите са оборудвани с еднофазови двигатели за работа в електрическа мрежа от 230/50 Hz. Изолационен клас F. Двигателите имат вградена защита срещу прегряване с автоматичен рестарт. Двигателят е монтиран извън въздушния поток и е снабден с перка с огънати напред лопатки, както и с лагери за дълъг експлоатационен живот. Моделите на вентилаторите, обозначени като КАМ, са оборудвани с асинхронни двигатели и допълнителна главина за обдухване и охлаждане. Двигателите на моделите, обозначени като КАМ Eco, са оборудвани с външен ротор. Двигателите на моделите, обозначени като КАМ EcoDuo, имат две скорости и са оборудвани с външен ротор.

 

РЕГУЛИРАНЕ НА СКОРОСТТА

 

Регулирането на скоростта може да бъде както плавно, така и на степени, и се осъществява с помощта на тиристор или автотрансформатор (модели КАМ, КАМ Eco). Скоростта на въртене се регулира в диапазона от 0 до 100%. Регулирането на скоростта на въртене на КАМ EcoDuoстава от регулатора на скоростите.

 

МОНТАЖ

 

Вентилаторите за камини са предназначени за монтаж към кръгли въздуховоди. Вентилаторите могат да се монтират във всяко положение, но е необходимо да се отчете посоката на въздушния поток, указана със стрелка върху корпуса. Също така, трябва да се предвиди достъп до вентилатора за обслужването му. От вентилатора до всяка отоплявана стая се монтира въздуховод за топъл въздух. Скритата система от въздуховоди с принудителна циркулация на топлия въздух позволява да се спести полезно пространство в къщата, без да се нарушава интериорния дизайн.

 

ПРИНАДЛЕЖНОСТИ

 

FFK- свалящ се метален филтър от клас G3 за по-добро пречистване на въздуха. Филтърът се свързва за корпуса на вентилатора със закопчалки, което осигурява лесното му сваляне за почистване.

 

KFK - сваляща се метална смесителна камера с вграден терморегулиращ клапан и филтър от клас G3 за по-добро пречистване на въздуха. Смесителната камера се фиксира за корпуса на вентилатора със закопчалки, което осигурява лесното и сваляне за почистване. Конфигурацията на вентилатора със смесителна камера KFK осигурява доставянето на студен въздух в смесителната камера, когато работната температура надвиши 90°С. Тази конфигурация също така позволява изтеглянето на горещия въздух, когато двигателят на вентилатора не работи.

 

GFK- гравитационен клапан, който предотвратява обратен поток на въздуха в системата. Тази конфигурация на вентилатора, която включва смесителна камера KFK и клапан срещу обратен поток GFK, осигурява защитата на двигателя срещу прегряване чрез задействането на системата „BY-PASS”, когато в частност двигателят не работи поради липса на електрозахранване. При вентилаторите с такава конфигурация се осигурява затварянето на гравитационния клапан и разпределение на горещия въздух по помещенията през вентилационните канали, когато двигателят не работи.

 

 

ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ВЕНТИЛАТОРА И ПРИНАДЛЕЖНОСТИТЕ

 

       1.Работа на вентилатор КАМ

 

 

       

 2.Работа на вентилатор КАМ с филтър FFK

 

 

       3.Работа на вентилатор КАМ със смесителна камера KFK

 

 

     

  4.Работа на вентилатор КАМ със смесителна камера KFK и гравитачна клапа GFK

 

 

 

РАЗМЕРИ

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

 

Техническа информация

 

 KAM 125

 KAM 140

 KAM 150

 KAM 160

Напрежение  [V/50Hz]

   1~230

    1~230

    1~230

    1~230

Мощност [W]

    108

     110

     115

     116

Ток [A]

   0,81

    0,82

    0,84

    0,86

Максимален въздушенпоток[m3/h]

    400

     480

     520

     540

Обороти в минута RPM[min-1]

    1300

     1290

     1280

     1270

Ниво на шум от 3 м[dBA]

     42

      42

      42

      42

Работна температура[оC]

    150

     150

     150

     150

Клас на защита

    IPX2

     IPX2

     IPX2

     IPX2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Характеристики
Характеристики
Цвят
Поцинкован
Диаметър, mm
125 mm, 150 mm, 160 mm, 140 mm
Тип двигател
двигател на лагери
Напрежение, V/50Hz
1*230 V
Мощност, W
108 W, 110 W, 115 W, 116 W
Дебит, m3/h
400 m3/h, 480 m3/h, 520 m3/h, 540 m3/h
Ниво на шум, dba/3m
42 dba/3m
Клас на зашита, IP
X2 IP