Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2020. All Rights Reserved

Камина с класически дизайн бял мат Kratki ОРПИО от стомана

1 925,00 лв.
  • Марка: Kratki
  • Кат. номер: ОРПИО
+ -
Купи
Моля, изберете:
Размери (В/Ш/Д) 1017 мм x 1100 мм x 330 мм
Тегло 63 кг
Капацитет 1800 мл
Топлоотдаване 3 kW
Особености Регулируема
Материал MDF, Стомана
Цвят Бял мат
Сертификати CE, TÜV

 

Основни предимства:

 

БЕЗ КОМИН

БЕЗ САЖДИ И ДИМ, БЕЗ ИСКРИ, БЕЗ ПЕПЕЛ

БЕЗ ВРЕДНИ ГАЗОВЕ

ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ

ЛЕСНИ ЗА УПОТРЕБА И ПОДДРЪЖКА

БЕЗ ЗАГУБА НА ТОПЛИНА ПРЕЗ КОМИН

БЕЗ ЦЕПЕНЕ НА ДЪРВА

МОДЕРЕН ДИЗАЙН

МОБИЛНИ КАМИНИ

ЗАТОПЛЯТ БЪРЗО

 


Биокамините са идеалното решение за истински жив огън във всеки дом. За гориво се използва денатуриран биоетанол, който е ефикасен и евтин консуматив. Сами ще се убедите, че присъствието на камина в съвременното жилище не винаги е свързано с допълнителни разходи, специални съоръжения, тежък монтаж, ежедневно почистване на сажди и замърсяване на околната среда. С Биокамините Вие ще се насладите на живия танц на пламъка.Тайната се крие в бързото покачване на температурата. Само за 10-15 мин. Вашето помещение ще се затопли. Освен това ще Ви е приятен самият уют, който ще създаде истинският огън.

 


Какво количество топлина се отделя при горенето на биоетанола?

 


Специализираната литература обяснява, че 1 литър биоетанол има топлоотдаване от приблизително 7,16 kW. При среден разход на биоетанол от 0,5л/h, това означава 3,58 kW отделена топлина за час. За сравнение: при употреба на отопление с ел. радиатор или климатик топлоотдаването е между 1 и 3 kW.

 


Какво представлява биоетанолът?

 


Биоетанолът се добива от алкохолна ферментация на суровини – растения, съдържащи скорбяла (царевица, картофи, ръж и пшеница), както и растения, съдържащи захар (захар, цвекло и захарна тръстика), последвана от дестилация и дехидратация. Основният материал е захар. Биоетанолът е подложен на тройна ректификация с цел химическа чистота. Последната е нужна, за да може при горенето си горивото да отделя само въглероден диоксид и водни пари в такова съотношение, в каквото човек издиша тези газове.

 


Отделя ли се неприятен мирис при горенето на биоетанол?

 


При горене биоетанолът не отделя вредни газове, миризми или пушек, а отделя водна пара като всеки жив огън и въглероден двуокис, две естествени вещества, които ние постоянно вдишваме и издишваме. Изгарянето на 1 л. биоетанол отделя въглероден двуокис, равен на количеството отделящо се при изгарянето на 2 средни по големина свещи. Хора със силно обоняние усещат специфичния мирис най-вече при загасяването на биокамината. Биокамини Фриа предлага 15 вида ароматни етерични масла, които могат да бъдат поставени в огнеупорен съд с вода до горивната камера или директно няколко капки в нея преди запалване, като по този начин се създава ароматерапевтичен ефект.

 


Какъв е принципът на работа на биокамина?

 


Горивото се налива в горивната камера. Пълни се не повече от 3/4 от обема й с биоетанол. С подходяща дълга запалка или удължен кибрит се запалва. Препоръчваме, запалвайки камината, да стоите отстрани, а не пред нея. Необходими са 5 – 10 мин., за да се разгори пламъкът и да се достигне оптималната температура на горене. При повечето модели пламъкът може да се регулира. За да загасите пламъка използвайте загасителя.
Като всеки жив огън и най-малките модели биокамини отделят топлина. Отделянето на топлина зависи от размера и броя на горивните камери.

 


Нуждае ли се от комин биокамината?

 

 

Биокамините нямат необходимост от комин, специални съоръжения, тежък монтаж, ежедневно почистване на сажди, дим, дърва.

 


Сложен ли е монтажът на биокамина за вграждане?

 


Поставянето на модел за вграждане не изисква специални умения – закачва се в изградена ниша в стената или предстенна конструкция посредством дюбели, включени в пакета с биокамина. Желателно е да се вгради в пожароустойчиви материали.

 


Има ли гаранция биокамината?

 


Гаранцията на всички модели биокамини и горивни камери е съгласно правилата на ЕС и е от 2 години.