Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Лак за дърво на водна основа VITEX DIAXYL PLUS 750mL/2.5L

18,40 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: DIAXYL PLUS
+ -
Купи
Моля, изберете:
Лак за дърво разтварян с разтворител, със защитна и декоративна функция, произведен на база полиуретан, за вътрешни и външни повърхности. Благодарение на своя специален състав предотвратява ефикасно развитието на мухъл и плесени върху образувания от него защитен филм. Импрегнира дървото, образувайки тънък защитен филм, катο същевременно му позволява да “диша”. Следи свиването на дървото, благодарение на своята еластичност, и го предпазва от влага и от въздействието на UV лъчи

 


• Полиуретанов декоративен лак за дърво
• Предпазва от влага и от въздействието на UV лъчи


РАЗЦВЕТКИ
Предлага се безцветен и в 11 натурални разцветки.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти и сухи, без наличие на смоли, мазнини или остатъци от стари лакови покрития по тях.
Върху нови дървени повърхности се нанася консервант за дърво Diaxyl - безцветен, или Diaxyl Extra за защита срещу гъбички и насекоми.

 


ПОЛАГАНЕ
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя с четка, с валяк или с пистолет без да се разрежда. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%, или когато влажността на дървото е над 18%.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). Окончателният цвят зависи от естествения цвят и от абсорбционната способност на дървената повърхност, както и от нанесения брой слоеве Diaxyl Plus.
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Разход  Разход 12-16m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет