Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Яхтен лак на водна основа VITEX MARELAC 750mL/2.5L

25,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: MARELAC
+ -
Купи
Моля, изберете:

Морски (яхтен) лак на полиуретанова основа, високоустойчив, с UV филтри и фотостабилизатори HALLS. Идеален за дървени повърхности, изложени на тежки климатични условия. За пълна защита на дървени повърхности. Идеален за катери, яхти, кораби, а също и за врати, прозорци, дървени мебели, поставени в открити помещения и други.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Еднокомпонентен, прозрачен полиуретанов лак, разтварян с органичен разтворител, предназначен за защита на дървени повърхности, изложени на неблагоприятни атмосферни условия. Идеален за катери, яхти, кораби, а също и за врати, прозорци, дървени мебели предназначени за външни помещения и други. Има висока еластичност и твърдост, осигурява силно гланцирана повърхност. Разнася се отлично. Съдържа UV филтри със светлинни стабилизатори HALS за защита на дървото от ултравиолетовите слънчеви лъчи и от силно неблагоприятни климатични условия.

• Яхтен високоустойчив лак на полиуретанова основа
• Съдържа UV филтри и светлинни стабилизатори HALS
• Идеален за дървени повърхности, изложени на тежки атмосферни условия.
• За пълна защита на дървени повърхности.



РАЗЦВЕТКИ:
Предлага се безцветен, във вариант за гланцова финишна повърхност.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Повърхностите трябва да бъдат чисти и сухи, без наличие на смоли или мазнини по тях, и изшкурени.
Върху нови дървени повърхности се нанася консервант за дървени повърхности Diaxyl Décor.



ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, или с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 3-4 часа. Следващ слой може да се нанесе след 20-24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 14-16m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет