Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Импрегниращ лак воден VITEX DIAXYL DECOR 750mL/2.5L

21,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: DIAXYL DECOR
+ -
Купи
Моля, изберете:

Импрегниращ лак - консервант за дърво, подходящ за защита на всякакъв вид дървени повърхности. Импрегнира с лекота дървото, като го защитава ефикасно от дървояди, плесен и сини петна, дори при нанасяне на един - единствен слой. Подчертава естествената красота на дървото. Предлага се безцветен и в 11 разцветки.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Изключително ефективен лак – консервант за дърво за защита на вътрешни и външни повърхности. Прониква лесно в дървото, като го защитава трайно и ефективно от насекоми (дървояди и други бръмбари, термити и др.), както и от гъбички, причиняващи обезцветяване и гниене на дървото или образуване на сини петна и мухъл по него. Разнася се отлично и поради своя специален състав представлява едно от най-утвърдените съвременни и ефективни решения за защита на дървени повърхности, дори и при нанасяне на само един единствен слой.

• Предпазва ефективно дървото от дървояди, плесен и сини петна.
• Подчертава естествената красота на дървото.
• Предлага се безцветен и в 11 разцветки.

 

РАЗЦВЕТКИ:
Предлага се безцветен и в 11 натурални разцветки.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Повърхностите трябва да бъдат чисти и сухи, без наличие на смоли, мазнини или останки от стари лакови покрития тях.ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Цветните продукти трябва да се разбъркват периодично по време на употреба. Нанася се на един или на повече слоя с четка, с валяк или чрез потапяне, без да се разрежда. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 8-10 часа. След като изсъхне напълно, върху него може да бъде нанесен като финишен лак Lussolac или Marelac. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). След изтичане на 10 часа от нанасянето на консерванта, повърхността е безопасна при ползване от хора и от животни. Окончателният цвят зависи от естествения цвят и от абсорбционната способност на дървената повърхност, както и от нанесения брой слоеве Diaxyl Decor.
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 1-2h
 
 
Разход  Разход 12-16m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет