Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Алкиден лак цветен гланц VITEX LUSSOLAC 180mL/750mL

21,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: LUSSOLAC
+ -
Купи
Моля, изберете:

Полиуретанов лак за дърво, с UV филтри за допълнителна защита от атмосферните влияния. Има висока еластичност и твърдост. Разнася се отлично и се характеризира с изключителна устойчивост. Предлага се безцветен и в 11 разцветки.

 

ОБЩА ХАРAКТЕРИСТИКА

Еднокомпонентен полиуретанов лак, разтварян с органичен разтворител, предназначен за защита на дървени повърхности във вътрешни и външни помещения. Има висока еластичност и твърдост. Разнася се отлично. Благодарение на полиуретановата смола, лакът има изключителна устойчивост при неблагоприятни атмосферни условия (влага, слънцегреене). Съдържащите се в него UV филтри защитават дървената повърхност от ултравиолетовите слънчеви лъчи.

• Полиуретанов лак за дърво
• С UV филтри за допълнителна защита от ултравиолетови слънчеви лъчи.
• Предлага се безцветен, във варианти за гланцирана, сатенена или матова финишна повърхност. Във вариант за гланцирана финишна повърхност се предлага в 11 разцветки.РАЗЦВЕТКИ

Предлага се безцветен, във варианти за гланцирана, сатенена и матова финишна повърхност, а също и в 11готови, натурални гланцови разцветки.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти и сухи, без наличие на смоли и мазнини по тях, и изшкурени.
Върху нови дървени повърхности се нанася консервант за дървени повърхности Diaxyl Décor.ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, или с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух на допир до 3-4 часа. Следващ слой може да се нанесе след 20-24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 12-16m2/llt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет