Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Антикорозионен грунд за метал ANTI-RUST PRIMER 375mL/750mL/2.5L/5L

9,66 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ANTI-RUST PRIMER
+ -
Купи
Моля, изберете:

Бързосъхнещ грунд, осигуряващ висока антикорозионна защита. Изключително устойчив, защитава металните повърхности, като ги подготвя подходящо за нанасяне на финишната боя. Осигурява много добра адхезия, покривност, еластичност и отлично разнасяне.

 

ОБЩА ХАРAКТЕРИСТИКА

Бързосъхнещ грунд, разработен на базата на модифицирани алкидни смоли, осигуряващ отлична антикорозионна защита. Идеален за грундиране на метални повърхности, осигурява висока адхезия, висока покривност, висока еластичност и отлично разнасяне.

• Бързосъхнещ грунд
• Отлична антикорозионна защита
• Висока устойчивост


РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в сив и кафяв цвят.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат чисти и сухи, без прах или мазнини и изшкурени с подходяща шкурка.


ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух на допир до 45-60 минути. Следващ слой може да се нанесе след 20-24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). След като изсъхне напълно, се шкури с подходяща шкурка, прахът се отстранява и се нанася лакова боя на Vitex - водоразтворима или разтваряна с разтворител.
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 45-60min
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 12-14 m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет