Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

ГРУНД ЗА МЕТАЛНИ ПОВЪРХНОСТИ бял VITEX 375mL/750mL/2.5L/5L/10L

10,50 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: Metal Primer
+ -
Купи
Моля, изберете:

Грунд за метални повърхности Идеален грунд за метални повърхности. Съчетава леко нанасяне с отлично разнасяне и лесно шкурене. Използва се също и за предварително третиране на стени, с цел запечатване на замърсявания, петна, локални корекции, пожълтели участъци и други.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Грунд, разтварян с органичен разтворител, разработен на базата на твърди, бързосъхнещи алкидни смоли. Идеална основа за лакови бои, предназначени за защита на метални и дървени повърхности. Използва се също и за грундиране на стени, като запечатва петна, корекции, пожълтели участъци и други. Образуваната повърхност е подходяща за нанасяне на всички видове лакови бои, като същевременно осигурява отлична белота, висока адхезия и покривност. Съчетава леко нанасяне с отлично разнасяне и лесно шкурене.

• Нисък разход
• Антикорозионна защита

 


РАЗЦВЕТКИ:

Предлага се в бял и сив цвят.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат сухи и гладки, без прах или мазнини и изшкурени с подходяща шкурка.

 


ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя, с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, или с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир след 45-60 минути. Следващ слой може да се нанесе след 20-24 часа. След като изсъхне напълно, се шкури с подходяща шкурка, прахът се отстранява и се нанася лакова боя на Vitex - водоразтворима или разтваряна с разтворител. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 45-60min
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 16-18m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет