Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Ефект емайллак MARTELITE VITEX 750mL/2.5L

25,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: MARTELITE
+ -
Купи
Моля, изберете:

Боя с ефект на ковано желязо, идеална за защита и декориране на метални повърхности. Осигурява силна адхезия, бързо съхнене, не се стича и може да се положи директно върху металната повърхност, без да е необходимо предварително грундиране. Устойчива и с впечатляващ визуален ефект. Предлага се в 13 разцветки.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Алкидна боя с ефект на ковано желязо, разтваряна с органичен разтворител, идеална за защита и декорация на метални повърхности. Осигурява висока адхезия, бързо съхнене и висока устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия. Нанася се лесно, не се стича и може да се положи директно върху метала, без грундиране. Придава на металните повърхности текстура с ефект на ковано желязо.

• Текстура с ефект на ковано желязо
• Защита и декорация на метални повърхности
• Устойчивост
• Впечатляващ външен вид



РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в 13 готови разцветки по цветови каталог.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат сухи и гладки, без прах или мазнини, и изшкурени с подходяща шкурка.
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.

 


ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с валяк, с четка или с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанася се с "космат" валяк (мече), без разреждане, за създаване на релефен ефект...... Може да се нанася и с пистолет, като се разрежда 5%. Използва се голяма дюза (>2).
Нанесеният слой е сух при допир до 20-30 минути. Следващ слой се нанася след 16-20 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Инструментите се почистват веднага след употреба с разтворител за работа с пистолет Τ350.
 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 20-30min
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 8-10m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет