Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Емайллак 3в1 цветен DIRECT-1 VITEX 750mL/2.5L

24,40 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: DIRECT-1
+ -
Купи
Моля, изберете:

Бързосъхнеща, гланцова лакова боя, предназначена за директно нанасяне върху ръжда, без да се налага използването на грунд. Осигурява силна адхезия, твърдост, дълготрайна защита от корозия и перфектна финишна повърхност. Предлага се в 12 разцветки.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Устойчива, гланцова, бързосъхнеща, антикорозионна боя, специално разработена за директно нанасяне върху нови, стари, ръждясали, или покрити със стари бои метални повърхности, без да е необходимо използване на грунд. Осигурява висока адхезия, твърдост, еластичност и дълготрайна защита от корозия. Нанася се лесно, не се стича, разнася се отлично, без образуване на сенки и следи от четка или валяк.

• Директно нанасяне върху ръжда, без грундиране
• Висока устойчивост
• Безупречна финишна повърхност

 


РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял и черен цвят, а също и в още 10 готови разцветки по цветови каталог.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат сухи и гладки, без прах или мазнини, и изшкурени с подходяща шкурка.
Отстраняват се ронливите части ръжда или стари бои от ръждясали или боядисани метални повърхности. Гланцовите стоманени повърхности се шкурят с шкурка за осигуряване на по-добра адхезия.
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.

 


ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя, с валяк с къс и дебел косъм или с четка, без да се разрежда, а също и с пистолет airless, като се разрежда 15% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Работи се бързо и внимателно, така че да се осигури цялостно и прецизно покриване на повърхността с боята, с цел пълна защита от проникване на влага, особено по трудните места, като ъгли и краища. Отлична защита се постига при дебелина на сухия филм 100 μm, която се получава с нанасяне на два слоя Direct – 1. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой се нанася след 2-3 часа или, в противен случай, след 7 дни. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). Повърхности покрити с Direct-1 се мият най-рано 30 след нанасянето на боята.
Инструментите се почистват веднага след употреба с разтворител за работа с пистолет Τ350.
 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 30-60min
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 10-15%
 
 
Разход  Разход 4-8m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет