Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Силиконова лакова боя графит HEAVY METAL SILICON EFFECT 750mL/2.5L

27,75 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: HEAVY METAL SILICON EFFECT
+ -
Купи
Моля, изберете:

Силиконова лакова боя с релефна текстура и специфичен декоративен завършек. Идеална за вътрешни и външни метални повърхности. Осигурява изключително висока степен на антикорозионна защита и устойчивост на ултравиолетови (UV) лъчи. Предлага се готова за употреба в цвят Graphite. Служи и като базова боя за предлаганите по цветови каталог 20 разцветки.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Силиконова лакова боя, разтваряна с органичен разтворител, високоустойчива, с релефен ефект, подходяща за вътрешни и външни метални повърхности. Този тип на Heavy Metal Silicon има високо съдържание на железен оксид, с фина гранулометрия, което придава на боядисаната повърхност уникален декоративен релефен ефект, като същевременно осигурява висока устойчивост на корозия и на ултравиолетови (UV) лъчи. Продуктът може да се използва и за боядисване на дървени повърхности.

• Релефен ефект
• Уникална финишна повърхност
• Отлична антикорозионна защита
• + 20 разцветки

 


РАЗЦВЕТКИ

Предлага с в цвят Graphite (графит). В този вариант може да се използва самостоятелно или като базова боя за производство на 20 специално подбрани разцветки, с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат сухи и гладки, без прах или мазнини, и изшкурени с подходяща шкурка.
Дървените повърхности, след подходяща предварителна подготовка (третиране с консервант за дърво Diaxyl Décor, запълване на вдлъбнатини и неравности, шпакловане с Акрилен строителен кит и шкурене) се грундират с Велатура. След това, повърхността се шкури с подходяща шкурка и се отстранява прахът.
Металните повърхности се грундират с антикорозионен грунд (Anti-rust Primer, Minio от нов тип или Грунд за метални повърхности).
След като изсъхне напълно, повърхността се шкури с подходяща шкурка и се отстранява прахът.
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.

 


ПОЛАГАНЕ:
Нанася се с "космат" валяк (мече), без разреждане, за създаване на релефен ефект... Може да се нанася и с пистолет, като се разрежда 5%. Използва се голяма дюза (>2,5)
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Поради високото съдържание на железен окис, може да се нанася върху метални повърхности без предварително грундиране, при условие, че дебелината на сухия филм е достатъчно голяма (най-малко 100 μm). Нанася се на два слоя, с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 10-15% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 16-18 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.
 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 10-15%
 
 
Разход  Разход 7-9m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет