Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Силиконова лакова боя HEAVY METAL SILICON 750mL/2.5L

23,85 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: HEAVY METAL SILICON
+ -
Купи
Моля, изберете:

Силиконова, антикорозионна лакова боя, разтваряна с органичен разтворител, високоустойчива, подходяща за екстериорни метални повърхности. Притежава висока твърдост, без да е необходимо добавяне на втвърдител, висока покривност, и блясък, който остава неизменен във времето.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Силиконова, антикорозионна лакова боя, разтваряна с органичен разтворител, високоустойчива, подходяща за екстериорни метални повърхности. Притежава висока твърдост, без да е необходимо добавяне на втвърдител, висока покривност, и блясък, който остава неизменен във времето. Цветът на различните разцветки на боята остава неповлиян от неблагоприятни атмосферни условия и от миене. Нанася се лесно, разнася се отлично и върху нея може да се боядисва с всякакъв вид алкидна или акрилна лакова боя.

• Силиконова лакова боя
• Максимална твърдост
• Висока устойчивост
• Гланцова и сатенена повърхност в цвят: Бял, черен, кипарис
• Металик в цвят: Gold, Silver, Bronze

 

РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в цветове: бял, черен и кипарис (за гланцова и сатенена финишна повърхност), в gold , bronze и silver (за гланцова финишна повърхност), както и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат сухи и гладки, без прах или мазнини, и изшкурени с подходяща шкурка.
Металните повърхности се грундират с антикорозионен грунд (Anti-rust Primer, Minio от нов тип или Грунд за метални повърхности).
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.

 


ПОЛАГАНЕ
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя, с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 16-18 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). Повърхности покрити с лакова боя Heavy Metal Silicon се мият след изтичане на 30 дни от нейното нанасяне.
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 13-15m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет