Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Цветен алкиден емайллак VEROLAC VITEX 180mL/375mL/750mL/2.5L/5L

7,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VEROLAC
+ -
Купи
Моля, изберете:

Гланцова лакова боя с висока покривност, еластичност и устойчивост. Нанася се лесно, разнася се отлично. Предлага се в богата цветова гама от 44 готови разцветки.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Verolac е гланцова, алкидна лакова боя, разтваряна с органичен разтворител, високоустойчива, подходяща за всички видове външни и вътрешни метални повърхности. Отличава се с висока твърдост, висока покривност и устойчив във времето гланц. Благодарение на своя специален състав, боята е отлично антикорозионно финишно покритие за всички видове метални повърхности. Всички разцветки на боята остават неповлияни от миене и неблагоприятни атмосферни условия. Нанася се леко, разнася се много добре, осигурява отлична защита и перфектен външен вид.

• Гланцова лакова боя
• Високо качество и устойчивост
• За метални / дървени повърхности.
• 44 разцветкиРАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял и черен цвят и в още 48 готови разцветки.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Повърхностите трябва да се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, да бъдат сухи и гладки, без прах или мазнини, и изшкурени с подходяща шкурка.
Металните повърхности се грундират с антикорозионен грунд (Anti-rust Primer, Minio от нов тип или Грунд за метални повърхности).
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.

 


ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя, с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 20-24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). Повърхности боядисани с Verolac се мият след изтичане на 30 дни от боядисването.
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 14-16m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет