Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Алкиден грунд за дърво ВЕЛАТУРА VITEX 375mL/750mL/2.5L/5L

9,80 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ВЕЛАТУРА
+ -
Купи
Моля, изберете:

Грунд за дървени повърхности. Покрива и запълва ефикасно повърхността върху която се нанася, и е лесен за шкурене. Подготвя идеално повърхността за нанасяне на финишния слой от лакова боя (водоразтворима или разтваряна с разтворител).

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Бял, матов, разтварян с органичен разтворител алкиден грунд, подходящ за грундиране на дървени повърхности и стени. Създава идеална основа за нанасяне на лакови бои (Verolac, Platinum, Aquavit). Има висока покривност, осигурява висока степен на белота, съчетава едновременно леко нанасяне, отлично разнасяне и лесно шкурене.

• Висока покривност
• Отлично разнасяне - нанасяне - шкуренеРАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял цвят.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
При нови дървени повърхности се отстраняват чворовете и повърхностите се третират с консервант за дърво Diaxyl Décor.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит.

 


ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя, с валяк или с четка, като се разрежда 3% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 3% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 16-18 часа. След като изсъхне напълно, се шкури с подходяща шкурка, прахът се отстранява и се нанася лакова боя на Vitex - водоразтворима или разтваряна с разтворител. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 0-3%
 
 
Разход  Разход 16-18m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет