Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Грунд за дърво на водна основа ВЕЛАТУРА - ECO VITEX 750mL/2.5L

21,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ВЕЛАТУРА - ECO
+ -
Купи
Моля, изберете:

Идеален грунд за всяка лакова боя (водоразтворима или разтваряна с разтворител), покрива и запълва ефикасно повърхността върху която се нанася, изсъхва бързо и е лесен за шкурене. Подготвя идеално всяка повърхност за нанасяне на финишна боя.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Бял, матов, водоразтворим грунд, разработен на база на модифицирани смоли, произведени по иновационна технология. Подходящ за интериорни и екстериорни повърхности, като мазилки, шпакловани стени и дървени повърхности. Благодарение на своя специален състав покрива и запълва ефикасно повърхността, като осигурява отлична адхезия, дори при стари, боядисани повърхности или стени покрити с постни бои. Без мирис, нанася се равномерно без образуване на сенки и следи от четка или валяк, шкури се лесно. Върху грунда може да бъде нанесена водоразтворима боя (Aquavit), а също и бои разтваряни с органичен разтворител (Verolac, Platinum, Heavy Metal Silicon).

• Грунд, подходящ за всички видове лакови бои
• Бързо съхнене
• Разнася се без образуване на сенки и следи от четка или валяк
• Отлично шкурене



РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял цвят.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
При нови дървени повърхности се отстраняват чворовете и повърхностите се третират с консервант за дърво Diaxyl Décor.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит.

 



ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един или на два слоя с четка или с валяк, като се разрежда до 5-10% с вода, а също и с пистолет airless, като се разрежда до 10-15% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой може да се нанесе след 6-8 часа. След като изсъхне напълно, се шкури с подходяща шкурка, прахът се отстранява и се нанася лакова боя на Vitex - водоразтворима или разтваряна с разтворител. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат.
 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 30-60min
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 10-15%
 
 
Разход  Разход 9-11m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет