Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Емайллак на водна основа AQUAVIT ECO VIVALUX 750mL/2.5L

24,10 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: AQUAVIT ECO
+ -
Купи
Моля, изберете:
Сертифицирана, екологична лакова боя на водна основа, с изключителна белота и висока устойчивост на пожълтяване. Разнася се равномерно, без образуване на сенки и следи от четка или валяк. Има отлична адхезия, дори и върху повърхности покрити с алкидна боя. Осигурява отлична устойчивост на често миене и почистващи препарати. Благодарение на своя специфичен състав предотвратява развитието на микроби (бактерии - гъбички) върху филма на боята.
 
 
ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Водоразтворима, екологична, антимикробна лакова боя на база 100% алкидни смоли, произведени по иновативна технология. Продуктът е сертифициран от Висшия съвет за присъждане на знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), съгласно критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на Европейския съюз, а също и от Industrial Microbiological Services Ltd Registered in England, за своето антимикробно действие, съгласно стандарти BS 3900 (Part G6) и ISO 22196:2007. Идеална за боядисване на повърхности от дърво, метал, мазилки, стъкло, PVC, алуминий, галванизирани ламарини и други. Нанася се лесно, разнася се равномерно, без образуване на сенки и следи от четка или валяк. Има висока покривност и отлична адхезия, дори върху повърхности покрити с алкидна боя. Проявява изключителна устойчивост на често миене и е на практика без мирис по време на нанасяне, тъй като не съдържа амоняк или каквито и да е други опасни вещества, като ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати.

• Екологична лакова боя на водна основа
• Прецизност на разцветките
• Висока устойчивост към пожълтяване
• Отлично разнасяне - нанасяне
• Гланцирана и сатенена повърхност
 
 

СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Благодарение на специалния състав на Aquavit Eco, филмът на боята предотвратява развитието на микроби (бактерии - гъбички), което я прави идеална за помещения към които има изисквания за асептични санитарни условия, като детски стаи, болници, родилни домове, хирургични отделения, клиники, училища, детски градини, фитнес зали, складове за хранителни стоки, хотели и други.
 

РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят, във варианти за гланцова и сатенена финишна повърхност, а също и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.
 
 
ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти и сухи и гладки, без наличие на мазнини или следи от ръжда по тях.
Дървените повърхности, след подходяща предварителна подготовка (третиране с консервант за дърво Diaxyl Décor, китосване с Акрилен строителен кит и шкурене), се грундират с Велатура на водна основа. След това, повърхността се шкури с подходяща шкурка и се отстранява прахът.
Нови повърхности от мазилки, бетон, гипсокартон и други, а също и шпакловани повърхности, се грундират с Acrylan Unco Eco или Blanco Eco.
Повърхности замърсени от цигарен дим, димни газове, маркери, кафе или с други видове петна, се грундират с Blanco Eco.
Металните повърхности се грундират с антикорозионен грунд (Anti-rust Primer, Minio от нов тип или Грунд за метални повърхности).
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.
 

ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка или с валяк, като се разрежда 5-10% с вода, а също и с пистолет airless, като се разрежда 10-15% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 1-2 часа. Следващ слой може да се нанесе след 6-8 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
След полагането на грунда, съдът се затваря и запечатва добре, и се съхранява при температури между 5oC и35oC за бъдеща употреба. Повърхности, боядисани с Aquavit Eco могат да се мият с вода най-рано три седмици след боядисването им, с използване на мека гъба, а в случай на упорити петна с използване на неутрален, безцветен миещ препарат.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.
 
 
Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.
 
 
Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 1-2h
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 10-15%
 
 
Разход  Разход 9-13m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет