Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Сатен алкиден емайллак PLATINUM VITEX 750mL/2.5L

26,46 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: PLATINUM
+ -
Купи
Моля, изберете:

Луксозен полиуретанов емайллак на алкидна основа за вътрешна и външна употреба. Подходяща за нанасяне върху всички видове дървени повърхности, като прозорци, врати, шкафове и други, а също и върху метални повърхности. Има изключителна белота, отлична покривност и висока еластичност. Нанася се леко, разнася се равномерно, без образуване на сенки и следи от четка или валяк, осигурява перфектна финишна повърхност. Филмът на боята има изключителна дълготрайност, устойчив е на често миене и не се подава на пожълтяване.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Луксозен полиуретанов емайллак на алкидна основа за вътрешна
и външна употреба. Подходяща за нанасяне върху всички видове
дървени повърхности, като прозорци, врати, шкафове и други, а
също и върху метални повърхности. Има изключителна белота,
отлична покривност и висока еластичност. Нанася се леко, разнася
се равномерно, без образуване на сенки и следи от четка или валяк,
осигурява перфектна финишна повърхност. Филмът на боята има
изключителна дълготрайност, устойчив е на често миене и не се
подава на пожълтяване.
• Луксозен полиуретанов емайллак на алкидна основа
• Нанася се леко, разнася се равномерно
• във варианти за гланцова, сатенена и матова финишна
повърхностРАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят, във варианти за гланцова, сатенена и матова финишна повърхност, а също и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти и сухи, без наличие на мазнини или следи от ръжда по тях, и изшкурени.
Дървените повърхности, след подходяща предварителна подготовка (третиране с консервант за дърво Diaxyl Décor, запълване на вдлъбнатини и неравности, шпакловане с Акрилен строителен кит и шкурене), се грундират с Велатура. След това, повърхността се шкури с подходяща шкурка и се отстранява прахът.
Металните повърхности се грундират с антикорозионен грунд (Anti-rust Primer, Minio от нов тип или Грунд за метални повърхности).
Гланцовите метални повърхности (алуминиеви, галванизирани и др.) се грундират с Грунд за гланцови повърхности или с Wash Primer.ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя, с валяк или с четка, като се разрежда 3% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 3% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 3-4 часа. Следващ слой може да се нанесе след 20-24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). Повърхности боядисани с Platinum се мият след изтичане на 30 дни от боядисването.
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 3-4η
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 2%
 
 
Разход  Разход 14-16m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет