Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Фасадна боя ACRYLAN THERMOBLOCK VITEX 3L/10L

75,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ACRYLAN THERMOBLOCK
+ -
Купи
Моля, изберете:
Хидро- и топлоизолационна акрилна боя с висока отразителна способност. Съдържа специални 100% акрилни UV-омрежени еластични смоли и отразяващи топлината термоизолационни микросфери, осигуряващи енергоспестяващи експлоатационни качества на нанесената боя.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Иновативна хидро- и топлоизолационна боя с висока отразителна способност, на база на специални 100% акрилни UV- омрежени еластични смоли и отразяващи топлината термоизолационни микросфери, произведени по най-новите технологии. Осигурява безупречна финишна повърхност, защита от температурни промени, водоплътност, изключителна устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия и на въздействието на замърсен въздух и агресивна крайморска среда.

• Висока отразителна способност
• Хидро- и топлоизолационни качества
• УСТОЙЧИВОСТ на екстремни атмосферни условия
• Сертифициран светлоотразяващ материал


СПЕЦИФИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Съгласно официални измервания, направени от Центъра за възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност (К.А.П.Е.), продуктът има много висока отразителна способност по отношение на видимите слънчеви лъчи: SR = 0.895 (400-750nm), а по отношение на близкия инфрачервен спектър: SR = 0.938 (800-1200nm) (ASTM E903-96).
Също така, коефициентът на топлинна проводимост има изключително ниски стойности: λsp thermo = 0.1317 W/(m.K) (ELOT EN 12667).
Acrylan Thermoblock е сертифициран от Атинския университет (Физически факулет) за своите светлоотразяващи свойства, като са установени следните стойности на съответните специфични характеристики:
Начална пълноспектърна отразителна способност на слънчеви лъчи: SR = 0.84 (300-2500nm) (ASTM E 903-96 и ASTM G 159-98)
Емисионен коефициент в инфрачервения спектър: ε = 0.89 (ASTM E 408 –71 –2002)
Индекс на отразителната способност на слънчеви лъчи: SRI = 106 (ASTM E 1980-01)
Следователно, външни повърхности на структурни елементи, боядисани с Acrylan Thermoblock имат коефициент на абсорбция на слънчеви лъчи 0.16 - стойност, която е много по-ниска от стандартната стойност 0.30 на белите покрития с гладка повърхност, определена съгласно техническите указания на Гръцката техническа камара - ΤΟΤΕΕ 2010α - (Таблица 3.14). Също така, емисионният коефициент за топлинното излъчване е 0.89 - стойност, която е по-висока от характерната за обикновените строителни материали стандартна стойност (0.80), определена съгласно техническите указания на Гръцката техническа камара - ΤΟΤΕΕ 2010α - (Таблица 3.15). Тези стойности могат да бъдат използвани вместо стандартните стойности при изчисления за определяне на енергийната ефективност на дадена сграда, съгласно изискванията и стандартите, предвидени в закон 3661/2008 (Държавен вестник, брой Α΄ 89), на Правилника за енергийна ефективност на сградите - ΚΕΝΑΚ (Държавен вестник, брой 407B/9.4.2010) и на съответната техническа директива на Гръцката техническа камара (20701-1/2010), като се представят съответните сертификати, издадени от сертифициращата институция.
Благодарение на всички гореописани специфични характеристики, продуктът осигурява спестяване на енергия, поради по-малка употреба на климатици или отоплителни уреди, като едновременно с това допринася за ефикасна борба срещу ефекта „градски топлинен остров” (urban heat island), а също и срещу глобалното изменение на климата, причинено от глобалното затопляне на планетата (global warming)

 

РАЗЦВЕТКИ:
Предлага се в бял цвят, а също и в неограничен брой светли, топлоотразяващи разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex. За тази цел се използват само багрилни материали с висока устойчивост на слънчеви лъчи и с висока отразителна способност, като всички разцветки са подбрани, така че да се постигат стойности tri-stimulus value Y 80, както е определено от International Commission on Illumination (C.I.E.), с цел постигане на високи стойности на отразителна способност.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит.
Стари повърхности покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои), се грундират с Durovit или с Acrylan Unco Eco или с Vitosin.
Нови повърхности от мазилки, бетон, тухли и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с Durovit или с Acrylan Unco Eco.



ПОЛАГАНЕ:
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два или повече слоя с валяк, с четка или с пистолет airless. За първия слой боята се разрежда с 5-10% вода. За втория слой боята не се разрежда. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 70%, или при опасност от дъжд или замръзване през следващите 48 часа.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 6-8 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3 h
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 5-10%
 
 
Разход  Разход 10-12m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет