Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Фасадна боя ACRYLAN SILICON VITEX 3L/10L

66,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ACRYLAN SILICON
+ -
Купи
Моля, изберете:

Силиконово - акрилен висококачествен продукт, с отлична паропропускливост, ниска водопоглъщаемост и дълъг експлоатационен живот. Идеален за райони с висока влажност и екстремни климатични условия.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Acrylan Silicon е силиконово-акрилна боя за външна употреба, с отлична паропропускливост, ниска водопоглъщаемост и дълг експлоатационен живот, с приятен и устойчив цвят. За разлика от други съответни продукти, освен своята отлична устойчивост към UV-лъчи и атмосферни влияния, боята позволява на проникналата вътре в стената влага да се отделя по-лесно към атмосферата, което, в комбинация с високата водонепроницаемост на повърхността, предотвратява проблеми като поява на подуване, напукване, лющене и образуване на мухъл по повърхността на сградата. Нанася се върху всички видове нови или стари повърхности, като мазилка, бетон или шпакловани повърхности, след подходяща подготовка. Тези характеристики правят Acrylan Silicon идеален за райони с висока влажност и екстремни атмосферни условия, а също и за реновиране на старинни сгради. Благодарение на тях, боята допринася ефективно за осигуряване на дълъг живот и съхраняване на архитектурната стойност на реновирани сгради.

• Съдържа силикон
• Отлична устойчивост на атмосферни влияния и на въздействието на околната среда
• Максимална водонепроницаемост (Class III)
• Максимална паропропускливост (Class I)
• Дълготрайна защита
• Улеснява преминаването на затворената в стените влагаДОПЪЛНИТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Отлична устойчивост на атмосферни влияния и на въздействието на околната среда.
Не се наблюдават каквито и да е промени по филма на боята (подуване, образуване на пукнатини, лющене, кредиране и т.н.). Не се наблюдават промени в цвета и в блясъка на филма на боята (ELOT ΕΝ ISO 2810).
Улеснява отделянето на затворената в стената влага и предотвратява развитието на мухъл и плесен.
Спомага за подобряване качеството на въздуха в сградата, благодарение на отделянето на вътрешната влага и предотвратяването на образуване на мухъл и плесен.
Допринася за спестяване на енергия в сградата, поради отделянето на влагата, която спомага за увеличаване на топлинните загуби.
Идеална за райони с висока влажност и екстремни атмосферни условия.
Препоръчва се при реновиране на стари сгради, тъй като спомага за запазване на тяхната архитектурна стойност във времето.
Дълготрайна защита
Може да бъде пребоядисвана с всички акрилни бои на VITEX.РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.
 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит.
Нови или стари повърхности от мазилка или бетон, а също и шпакловани повърхности, се грундират с Acrylan Unco Eco за осигуряване на максимална паропропускливост.ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 70%, или при опасност от дъжд или замръзване през следващите 48 часа.
Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой може да се нанесе след 3-4 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Повърхности, боядисани с Acrylan Silicon могат да се мият с вода, най-рано три седмици след боядисването им, с използване на мека гъба, а в случай на упорити петна с използване на неутрален, безцветен миещ препарат.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 30-60min
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 0-10%
 
 
Разход  Разход 13-15m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет