Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Фасадна боя ACRYLAN ELASTIC VITEX 3L/10L

66,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ACRYLAN ELASTIC
+ -
Купи
Моля, изберете:

Еластомерна изолационна боя на базата на специални 100% акрилни UV-омрежени смоли. Максимална устойчивост при екстремни климатични условия (високи – ниски температури, силни дъждове и др.) Покрива напълно малки повърхностни пукнатини и следи свиването и разширяването на основата, като същевременно „диша” и запазва своята еластичност.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Еластична, изолираща боя за външни вертикални повърхности на база на специални 100% акрилни UV-омрежени смоли. Нанася се върху нови и стари повърхности от мазилки, бетон, тухла и други. Осигурява безупречна финишна повърхност, отлична устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия, отлична устойчивост в среда със замърсен въздух и в крайморска среда, без да е необходимо допълнително боядисване с друга акрилна боя. Запечатва напълно малки повърхностни пукнатини и следи свиването и разширяването на покритата повърхност, запазвайки своята еластичност при температури от –25οC до +110οC, като същевременно придава на повърхността хидроизолационни качества. Финишната повърхност, както на базовата боя, така и на различните разцветки, остава непроменена в продължение на години, без петна и "дъждовни следи" (snake trails).

• 4 в 1: Изолира, боядисва, запечатва малки повърхностни пукнатини, диша.
• С 100% акрилни UV-омрежени смоли.
• УСТОЙЧИВОСТ на неблагоприятни атмосферни условия, устойчиви разцветки
• Сертифициран светлоотразяващ материал.



СПЕЦИФИЧНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Продуктът е сертифициран от Атинския университет (Физически факулет) за своите светлоотразяващи свойства, като са установени следните стойности на съответните специфични характеристики:
Начална пълноспектърна отразителна способност на слънчеви лъчи: SR = 0.86 (300-2500nm) (ASTM E 903-96 и ASTM G 159-98)
Емисионен коефициент в инфрачервения спектър: ε = 0.88 (ASTM E 408 –71 –2002)
Индекс на отразителната способност на слънчеви лъчи: SRI = 108 (ASTM E 1980-01)

 

РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит.
Стари повърхности покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои), се грундират с Durovit или с Acrylan Unco Eco или с Vitosin.
Нови повърхности от мазилки, бетон, тухли и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с Durovit или с Acrylan Unco Eco.



ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 15% с вода. Продуктът да не се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 70%, или при опасност от дъжд или замръзване през следващите 48 часа.
Нанесеният слой е сух при допир до 2-3 часа. Следващ слой може да се нанесе след 6-8 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 2-3h
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 0-10%
 
 
Разход  Разход 10-12m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет