Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Алкиден грунд за изолиране на петна VITOSIN VITEX 750mL/2.5L/10L

24,80 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VITOSIN
+ -
Купи
Моля, изберете:

Запечатващ акрилен грунд, разтварян с разтворител. Запечатва и покрива петна от сажди, мухъл, горивни газове и други, като предотвратява тяхната повторна поява. Идеален за грундиране на повърхности, покрити с постни бои.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Бял, матов, запечатващ грунд разтварян с органичен разтворител, с разнообразни приложения, разработен на база на акрилни термопластични смоли. Благодарение на своя специален химически състав се използва за покриване и запечатване на повърхности замърсени от сажди, мухъл, димни газове, и други петна, като възпрепятства тяхното повторно появяване. Идеален за запечатване на повърхности боядисани с водни или постни бои (с вар или лепило), като грунд за водоразтворими бои, а също и като финишна боя за боядисване на тавани, благодарение на своята устойчива белота и висока устойчивост на водни пари и мухъл. Има висока покривност и устойчивост, нисък разход, перфектно разнасяне, притежава отлична адхезия към повърхности на стени от цимент, гипс, дърво и други.

• Акрилен запечатващ грунд
• За повърхности, замърсени от сажди, димни газове, мухъл и други.
• Идеален за грундиране на повърхности, покрити с постни бои.
• Отлична адхезия

 


РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял цвят.
 

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, остатъчни следи от мухъл или ронливи материали.ПОЛАГАНЕ
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се с валяк или с четка, като се разрежда 5% с разтворител за работа с четка Τ 300, а също и с пистолет airless, като се разрежда 5% с разтворител за работа с пистолет Τ 350. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 1-2 часа. Следващ слой се нанася след 24 часа. Емулсионни (латексови) или акрилни финишни бои на Vitex могат да бъдат нанесени след 4-6 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Валяци, четки и петна от материала върху подови настилки се почистват с разтворител за работа с четка Τ 300, а след това се измиват със сапун или с миещ препарат. Пистолетите се почистват с разтворител за работа с пистолет Т 350.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 1-2h
 
 
Процент на разреждане с разтворител  Процент на разреждане с разтворител 5%
 
 
Разход  Разход 7-9m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк   Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет