Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Грунд за изолиране на петна на водна о-ва BLANCO ECO VITEX 750mL/3L/10L

17,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: BLANCO ECO
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сертифициран, екологичен, бял, матов, водоразтворим грунд, на база 100% акрилни смоли. С висока покривност, подходящ за интериорни и екстериорни повърхности. Неговият специфичен състав обезпечава ефективно запечатване на петна от сажди, пожълтявания, цигарен дим и други, а също и на танини върху дървени повърхности.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Екологичен, бял, матов, водоразтворим грунд, разработен на база 100% акрилни смоли, произведени по иновативна технология, подходящ за интериорни и екстериорни повърхности от зидария, дърво и други. Грундът е сертифициран от Висшия съвет за присъждане на знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), в съответсвие с критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на Европейския съюз. Има висока покривност, нанася се лесно, изсъхва бързо, осигурява нисък разход и е подходящ за грундиране на всички видове водоразтворими бои (латексови, акрилни, лакови на водна основа, циментови, релефни и други.) Има висока паропропускливост, позволяваща на повърхностите да дишат (съгласно EN ISO 7783-2). Подобрява външния вид, покривността, адхезията и устойчивостта на финишната боя. Има отлична адхезия към грундираната повърхност (ISO 4624 и EN 2409) и изключителна устойчивост на алкални агенти (ISO 2812-4). Благодарение на специалната си състав покрива ефикасно опушени и пожълтели участъци, замърсявания, петна от никотин, маркери, сокове, кафе и др., а също и дървесни танини. Може да се използва като междинен слой с отличен резултат, с цел преминаване от по-тъмни към по-светли разцветки, като по този начин намалява необходимия брой "ръце" финишна боя. С дискретен мирис по време на нанасяне, тъй като не съдържа амоняк или каквито и да е други опасни вещества, като ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати.

• Екологичен грунд
• Бял, матов, с висока покривност
• 100% акрилен
• Идеален за преминаване от по-тъмни към по-светли разцветки
• За външна и вътрешна употреба.



РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял цвят.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.



ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един слой с четка или с валяк, като се разрежда 5-10% с вода, а също и с пистолет airless, като се разрежда 10-15% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 30 минути. След 2-3 часа от нанасянето на грунда, върху него може да се боядисва с латексови или акрилни бои на Vitex. При трудни за заличаване петна резултатът е по – добър, ако следващият слой се нанесе след 24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). След полагането на грунда, съдът се затваря и запечатва добре и се съхранява при температури между 5oC и35oC за бъдеща употреба.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 30 min
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 10-15%
 
 
Разход  Разход 10-12m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет