Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Грунд ACRYLAN UNCO ECO VITEX 1L/5L/15L

14,90 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: ACRYLAN UNCO ECO
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сертифициран, екологичен, силиконово – акрилен, прозрачен, микронизиран грунд на водна основа. Има изключително ниска водопоглъщаемост, висока водоплътност и паропропускливост, висока устойчивост на алкални агенти, силна адхезия и силно изразена способност на проникване в слаби повърхности, благодарение на своя гранулометричен състав.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Acrylan Unco е 100% акрилен, прозрачен, eкологичен, микронизиран силиконов грунд на водна основа, специално разработен за осигуряване на силна адхезия и проникване в слаби, порести повърхности, благодарение на изключително фината гранулометрия на съдържащите се в него твърди частици (<0.05 μm). Грундът е сертифициран от Висшия съвет за присъждане знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), съгласно критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на Европейския съюз. Подходящ е както за интериорни, така и за екстериорни повърхности. Има изключително ниска водоабсорбция, висока водоплътност и паропропускливост, висока устойчивост на алкални агенти (ISO 2812-4). Идеален грунд за всякакъв вид повърхност (мазилки, бетон, циментови и мраморни мазилки и замазки, гипсокатрон, бои с по-ниско качество и др.), когато тази повърхност е предвидено да бъде боядисана с водоразтворими бои (латексови, акрилни, еластомерни, циментови, релефни и други). Грундът е щадящ околната среда и хората, благодарение на много ниското съдържание на летливи органични съединения (ЛОС). Не съдържа амоняк или други опасни вещества, като ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати.

• Екологичен
• Съдържа силикон
• Идеален грунд за акрилни и латексови бои.
• Силна адхезия § дълбоко проникване
• Фина гранулометрия


РАЗЦВЕТКИ

Прозрачен.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един слой с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 50% с вода. За повърхности, които не попиват много, може да се направи разреждане до 100%, а при силно попиващи повърхности грундът може да се използва и без разреждане. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 45 минути. След 4-6 часа от нанасянето на грунда, върху него може да се боядисва с латексови или акрилни бои на Vitex. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). След полагането на грунда, съдът се затваря и запечатва добре, и се съхранява при температури между 5oC и 35oC за бъдеща употреба.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 45min
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 0-100%
 
 
Разход  Разход 12-14m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет