Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Грунд PreColor Primer VITEX 750mL/3L/10L

10,20 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: PreColor Primer
+ -
Купи
Моля, изберете:

Бял грунд на водна основа, разработен с технология от ново поколение на базата на акрилни смоли, подходящ за екстериорна и интериорна употреба, който се оцветява с помощта на Тонираща система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex, което води до увеличаване на неговата покривност и намаляване броя на необходимите слоеве финишна боя.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
Бял грунд на водна основа, разработен с технология от ново поколение на базата на акрилни смоли, подходящ за
екстериорна и интериорна употреба, който се оцветява с помощта на Тонираща система за машинно оцветяване Colorfull
на Vitex, което води до увеличаване на неговата покривност и намаляване броя на необходимите слоеве финишна боя.
Създава идеално равновесие по отношение на поглъщането и разсейването на светлината, благодарение на което желаният
цвят на финишния слой се постига по-бързо и по-пълно.
Оцветява се в три разцветки (жълт, червен и сив цвят), в зависимост от желания цвят на финишния слой и на базата на цветовия кръг, като по този начин се намалява броят на слоевете финишна боя, за разцветки, които се получават от транспарантна базова боя. Също така, грундът се оцветява и за финишни разцветки, получавани от полутранспарантна и бяла базова боя, с цел още по-висока покривност. Има висока покривност, нанася се лесно, съхне бързо, има нисък разход и е подходящ като основа за всички видове водоразтворими бои.
Подобрява външния вид, повишава покривността, адхезията и устойчивостта на финишната боя. С дискретен мирис по време на нанасяне, тъй като не съдържа амоняк или каквито и да е други опасни вещества, като ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати.

• Повишава покривността
• Оцветява се във всички разцветки на финишните бои
• За интериорна & екстериорна употребаБял грунд на водна основа, разработен с технология от 


РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят. Оцветява се с помощта на Тонираща система за машинно оцветяване на VITEX в 3 разцветки (в жълт, червен и сив цвят), за разцветки, получавани от транспарантна базова боя. Също така, грундът се оцветява и за финишни разцветки, получавани от полутранспарантна и бяла базова боя.РАЗЦВЕТКИ Предлага се в бял цвят. Оцветява се с помощта на Тонираща система за машинно оцветяване на VITEX в 3 разцветки (в жълт,червен и сив цвят), за разцветки, получавани от транспарантнабазова боя. Също така, грундът се оцветява и за финишни разцветки, получавани от полутранспарантна и бяла базова боя.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали. За запълване на отвори и шпакловане на евентуално налични пукнатини се използва АКРИЛЕН СТРОИТЕЛЕН КИТ на VITEX. Нови повърхности от хоросан, бетон, циментови и мраморни мазилки, гипсокартон и други, както и шпакловани повърхности се заглаждат с шкурка. След това, повърхностите се почистват от прах и се грундират с PRECOLOR
PRIMER на VITEX.

 

ПОЛАГАНЕ
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един слой с валяк или с четка без разреждане, или с пистолет airless, като се разрежда 5-10% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по- високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%. Нанесеният слой е сух при допир до 30 минути. След 3-4 часа от нанасянето на грунда, върху него може да се боядисва с латексови или акрилни бои на Vitex. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура). След полагането на боята, съдът се затваря и запечатва добре, и се съхранява при температури между 5oC и 35oC за бъдеща употреба. Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и, ако е необходимо, се измиват със сапун или с миещ препарат.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Вискозитет 95 ± 5 KU (ASTM D 562, 25oC)
Плътност 1,21 ± 0,02 Kg / L (ISO 2811)


СЪХРАНЕНИЕ
Опаковките с продукта трябва да се съхраняват затворени, на сенчесто място, далече от преки слънчеви лъчи, при температури в интервала 5°C - 38°C.


УКАЗАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ
Преди употреба прочетете етикета. За подробни указания и предпазни мерки прочетете Информационния лист за
безопасност на продукта.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 30-60 min
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 0%
 
 
Разход  Разход 10-12 m2/L
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет