Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

VITO ECO ЕМУЛСИОННА БОЯ VITEX 750mL/3L/9L/15L

9,10 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VITO ECO
+ -
Купи
Моля, изберете:

Сертифицирана, екологична емулсионна боя с висока покривност и нисък разход. Нанася се лесно, разнася се леко, като образува гладка матова повърхност.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Емулсионна екологична боя за обща интериорна употреба. Притежава висока покривност и нисък разход. Разнася се много добре. Образува гладка, матова повърхност. Боята е почти без мирис, тъй като не съдържа опасни вещества, като ароматни въглеводороди, амоняк, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати. Продуктът е сертифициран от Висшия съвет за присъждане на знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), съгласно критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на ЕС.

 

• Екологична боя
• Висока покривност и нисък разход.

РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял цвят и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит или Visto.
Стари повърхности покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои), се грундират с Acrylan Unco Eco.
Нови повърхности от мазилки, бетон, тухла, гипсокартон и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с Acrylan Unco Eco или Blanco Eco.
Повърхности замърсени от цигарен дим, димни газове, маркери, кафе или с други видове петна, се грундират с Blanco Eco.
При използване на тъмни разцветки (полутранспарентна базисна боя), повърхностите трябва най-напред да се грундират с Blanco Eco - непроменен или леко тониран с нюанса на желаната финишна разцветка.

ПОЛАГАНЕ
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 15-30 минути. Следващ слой се нанася след 3-4 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
След полагането на боята, съдът се затваря и запечатва добре, и се съхранява при температури между 5oC и 35oC за бъдеща употреба. Повърхности боядисани с Vito Eco могат да се мият с вода най-рано три седмици след боядисването им, с използване на мека гъба, а в случай на упорити петна с използване на неутрален, безцветен миещ препарат.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.