Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

VITEX ОГНЕУСТОЙЧИВА ЕМУЛСИОННА БОЯ 3L/10L

115,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VITEX
+ -
Купи
Моля, изберете:

Бяла огнеустойчива емулсионна боя, подходяща за защита на стени и циментови повърхности в случай на възникване на пожар. Сертифицирана от LGAI Technological Center S.A. Barcelona и одобрена от Гръцката Национална служба "Пожарна безопасност”.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Огнеустойчивата боя Vitex е бяла, водоразтворима, емулсионна боя, подходяща за защита на циментови стени и повърхности при евентуално възникване на пожар. При огън, обемът на боята се увеличава и предпазва боядисаната повърхност от високата температура. По време на пожар материалът запазва своята цялост и термоизолационна способност за дълъг интервал от време, пропорционален на дебелината на филма на положеното покритие.

• Огнеустойчива емулсионна боя
• Сертифицирана от LGAI

• Одобрена от Противопожарната служба на Република Гърция


ОГНЕЗАЩИТНА СПОСОБНОСТ

Огнеустойчивата емулсионна боя Vitex е сертифицирана от LGAI Technological Center S.A. в съответствие със стандарт UNE EN 13501-2:2004 и одобрена от Противопожарната служба на Република Гърция. Като се имат предвид техническите параметри на защитаваната система, както и данните от стандарти UNE EN 31364-1, UNE EN 1363-1 и UNE 13501-2, продуктът се класифицира като EI 240, т. е. покритието предпазва боядисаната повърхност от огън и топлина за 240 минути (4 часа), когато се полага в количество 2 Kg/m2 (около 1000 микрона).

РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
Нови повърхности от мазилки, бетон, тухли, гипсокартон и други, както и шпакловани повърхности се грундират с един слой Acrylan Unco Eco.

ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на един, два или три слоя (в зависимост от желания клас на огнеустойчивост) с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. След това се нанася един финишен слой от декоративна боя, ако е необходимо. След разопаковане, продуктът трябва да се използва без забава. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният филм е сух при допир след 4-6 часа (за филм с дебелина 680 μm при 25°C). Времето за пълно изсъхване е 6-36 часа (за филм с дебелина 680 μm при 25°C). Следващ слой може да се нанесе след 4-24 часа (за филм с дебелина 680 μm при 25°C). Финишният слой трябва да се нанесе след 24 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Разходът и дебелината на всеки слой зависят от необходимия клас на огнеустойчивост.
По-долу е дадена дебелината на сухия филм в зависимост от дебелината на мокрия филм, който е току-що положен върху дадена повърхност.
Нанасяне с четка: дебелина на сухия филм / слой : 200/300 μm (300-450 μm мокър филм)
Нанасяне с валяк: дебелина на сухия филм / слой : 200/270 μm (300-400 μm мокър филм)
Нанасяне с пистолет: дебелина на сухия филм / слой : 680 μm (1000 μm мокър филм)
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат.

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Процент на разреждане с водаПроцент на разреждане с вода 0-10%
 
 
Нанасяне с четкаНанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валякНанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолетНанасяне с пистолет