Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

VITEX КЛИМАТИЧНО НЕУТРАЛНА БОЯ 3L/10L

46,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VITEX
+ -
Купи
Моля, изберете:

Единствената климатично неутрална, сертифицирана, екологична, емулсионна боя в Гърция, с компенсиране на емисиите на парниковите газове, отделяни през целия й жизнен цикъл, като едновременно с това запазва всички високи технически характеристики с които се отличават емулсионните бои на Vitex.

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Центърът за устойчиво развитие (CSE, www.cse-net.org) в сътрудничество с Vitex е изчислил емисиите на парниковите газове, отделяни по време на жизнения цикъл на продукта (Life Cycle Analysis) по отношение на производството на суровините - тяхното транспортиране - производството и опаковането на продукта, като тези емисии са компенсирани чрез международната организация myclimate. По този начин, боята е сертифицирана като продукт с неутрално въздействие върху климата.
Същевременно, продуктът е сертифициран от Висшия съвет за присъждане знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), съгласно критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на Европейския съюз.
Климатично неутралната боя Vitex запазва всички високостандартни характеристики на емулсионните бои на Vitex, има висока покривност, изключително нисък разход, висока устойчивост на често миене и не проявява никакво неблагоприятно въздействие върху околната среда по време на своя жизнен цикъл. Може да се използва върху подходящо подготвени повърхности от всякакъв материал.

• Единствената климатично неутралната боя в Гърция
• Екологична
• Без никакво неблагоприятно въздействие върху околната среда по време на своя жизнен цикъл

РАЗЦВЕТКИ

Предлага се в бял цвят и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ:
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит или Visto.
Стари повърхности, покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои), се грундират с Acrylan Unco Eco.
Нови повърхности от мазилка, бетон, тухла, гипсокартон и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с Acrylan Unco Eco или Blanco Eco.
Повърхности замърсени от цигарен дим, димни газове, маркери, кафе или с други видове петна, се грундират с Blanco Eco.

ПОЛАГАНЕ
Преди употреба продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя, с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой се нанася след 3-4 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
След полагането на боята, съдът се затваря и запечатва добре и се съхранява при температури между 5oC и 35oC за бъдеща употреба. Повърхности, боядисани с климатично неутралната боя Vitex се мият с вода най- рано три седмици след боядисването им, като се използва мека гъба, а в случай на упорити петна се мият с неутрален безцветен миещ препарат.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай
на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля
свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхванеВреме за повърхностно изсъхване 30-60 min
 
Процент на разреждане с водаПроцент на разреждане с вода 0-10%
 
РазходРазход 10-12m2/lt
 
Нанасяне с четкаНанасяне с четка
 
 Нанасяне с валякНанасяне с валяк
 
 Нанасяне с пистолетНанасяне с пистолет