Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Боя за интериорни повърхности БЯЛА VITEX ECO 750mL/3L/10L

11,70 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VITEX ECO
+ -
Купи
Моля, изберете:

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Висококачествена, емулсионна, екологична - антимикробна боя, предназначена за интериорни повърхности, сертифицирана от Висшия съвет за присъждане знака за екомаркировка (ASAOS - Гърция), съгласно критериите на Съвета за присъждане на знака за екомаркировка на Европейския съюз, а също и от Industrial Microbiological Services Ltd Registered in England за своето хипоалергично – антимикробно действие, в съответствие с стандарти BS 3900 (Part G6) и ISO 22196 : 2007. Боята е без мирис по време на нанасяне, тъй като не съдържа амоняк или каквито и да е други опасни вещества, като например ароматни въглеводороди, свободен формалдехид, тежки метали или алкилфенолетоксилати. Vitex Eco осигурява висока покривност, изключително нисък разход и отлична устойчивост на често миене и на неблагоприятни атмосферни условия. Може да се използва върху подходящо подготвени повърхности от всякакъв материал.

• Екологична
• Хипоалергична – Антимикробна
• Устойчивост на често миене.
• Висока покривност
• Прецизност на разцветкитеСПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ
VITEX ECO, благодарение на своя специален състав, предотвратява развитието на микроби (бактерии - гъбички) върху мембраната на боята, което я прави идеална за помещения за които се изискват асептични санитарни условия, като детски стаи, болници, родилни домове, хирургични отделения, лекарски кабинети, училища, детски градини, фитнес зали, складове за хранителни стоки, хотели и други.РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит или Visto.
Стари повърхности, покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои), се грундират с Acrylan Unco Eco.
Нови повърхности от мазилки, бетон, тухла, гипсокартон и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с Acrylan Unco Eco или Blanco Eco.
Повърхности замърсени от цигарен дим, димни газове, маркери, кафе или с други видове петна, се грундират с Blanco Eco.ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой се нанася след 3-4 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
След полагането на боята, съдът се затваря и запечатва добре и се съхранява при температури между 5oC и 35oC за бъдеща употреба. Повърхности боядисани с Vitex Eco могат да се мият с вода най-рано три седмици след боядисването им с използване на мека гъба, а в случай на упорити петна с използване на неутрален, безцветен миещ препарат.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат. Не изливайте замърсените от миенето води на места, откъдето може да попаднат във водоносните пластове. Необходимо е специално управление на остатъчните количества от боята - да не се изливат или изхвърлят заедно с битовите отпадъци. Консултирайте се с местните общински власти за тяхното събиране и депониране.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по-рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване  Време за повърхностно изсъхване 30-60 min
 
 
Процент на разреждане с вода  Процент на разреждане с вода 0-10%
 
 
Разход  Разход 11-13 m2/lt
 
 
Нанасяне с четка  Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк  Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет  Нанасяне с пистолет