Климатици, отопление
Инструменти
Баня и обзавеждане
Copyright © 2023. All Rights Reserved

Боя за интериорни повърхности БЯЛA VITEX CLASSIC 375mL/750mL/3L/10L/16L

11,00 лв.
  • Марка: Vitex
  • Кат. номер: VITEX CLASSIC
+ -
Купи
Моля, изберете:

Най-популярната емулсионна боя на Vilex, без конкуренция по отношение на ефективност, устойчивост и покривна способност. Разнася се отлично, образува гладка, напълно матова повърхност. Продуктът е на практика без мирис - свойство, показващо, че е безопасен за потребителя и щадящ околната среда.

 

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА

Висококачествена интериорна емулсионна боя, разработена на база на съполимерни смоли PVA-VEOVA. Осигурява висока покривност и изключително нисък разход. Проявява отлична устойчивост на често миене. Разнася се много добре. Образува гладка, матова повърхност. Vitex Classic може да се използва върху повърхности от всякакъв материал след подходяща подготовка. Боята е практически без мирис по време на нанасяне, тъй като не съдържа амоняк.

• Изключително нисък разход
• Висока покривност
• Устойчивост на често миене.
• Прецизност на разцветките

 

РАЗЦВЕТКИ
Предлага се в бял цвят, в 11 основни разцветки, в 24 готови разцветки по цветови каталог, а също и в неограничена гама разцветки с помощта на Тониращата система за машинно оцветяване Colorfull на Vitex.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронливи материали.
За запълване на отвори и шпакловане на пукнатини се използва Акрилен строителен кит или Visto.
Стари повърхности покрити с постни бои (с вар или с лепилни бои) се грундират с Acrylan Unco Eco или Durovit.
Нови повърхности от мазилка, бетон, тухла, гипсокартон и други, а също и шпакловани повърхности се грундират с 100% Акрилен грунд или с Acrylan Unco Eco, или с Blanco Eco.
Повърхности замърсени от цигарен дим, димни газове, маркери, кафе или с други видове петна се грундират с Blanco Eco или с Vitosin.



ПОЛАГАНЕ
Преди употреба, продуктът трябва да се разбърква добре. Нанася се на два слоя с четка, с валяк или с пистолет airless, като се разрежда до 10% с вода. Продуктът не трябва да се полага при температури по-ниски от 5°С, по-високи от 35°С и/или при относителна влажност по-висока от 80%.
Нанесеният слой е сух при допир до 30-60 минути. Следващ слой се нанася след 3-4 часа. Дадените времена варират в зависимост от атмосферните условия (относителна влажност и температура).
Повърхности боядисани с Vitex Classic се мият с вода най- рано три седмици след боядисването им, като се използва мека гъба, а в случай на упорити петна се мият с неутрален безцветен миещ препарат.
Инструментите се почистват веднага след употреба с вода и ако е необходимо се измиват със сапун или с миещ препарат.

 

Предвид голямото тегло и обем на някои от продуктите и в случай на изчисляване на твърде висока стойност на доставката, моля свържете се с нас на някой от посочените телефони, за да уговорим алтернативен и по рентабилен начин на доставяне.

 

Време за повърхностно изсъхване   Време за повърхностно изсъхване 15- 30 min
 
 
Процент на разреждане с вода   Процент на разреждане с вода 0-10%
 
 
Разход   Разход 15-18m2/lt
 
 
Нанасяне с четка   Нанасяне с четка
 
 
 Нанасяне с валяк   Нанасяне с валяк
 
 
 Нанасяне с пистолет   Нанасяне с пистолет